Syv ting du bør vite om du vurderer å ta fillere

Nyheter

Syv ting du bør vite om du vurderer å ta fillere

Om du funderar på fillers

Fillere med hyaluronsyre er brukt i over 20 år, og de er blitt utrolig populære. Den beviste sikkerheten og de naturlige resultatene man kan oppnå i dag er noen av grunnene til at mennesker over hele verden velger fillerbehandlinger.

Hvis du ikke har tatt fillerbehandling før, har du kanskje spørsmål og bekymringer: "Hvilke resultater kan jeg forvente meg?", "Kommer jeg til å se kunstig ut etterpå?", "Gjør det vondt?" Her er syv ting du bør vite om fillere som kan hjelpe deg med å finne ut om dette er noe for deg.

1. Fillere: Hva det er og hvordan det fungerer

De fleste fillere i dag består av hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen. Hyaluronsyre er et polysakkarid, eller sukkermolekyl, som kan binde tusen ganger sin egen molekylvekt i vann. Hyaluronsyren som finnes naturlig i kroppen og huden brytes ned av kroppen på 1–2 dager. Hyaluronsyren som brukes i fillere er litt modifisert, og derfor bruker kroppen litt lenger tid på å bryte den ned. Dette betyr at den holder lenger – vanligvis i 6 til 18 måneder. De siste 20 årene har fillere med hyaluronsyre erstattet de fleste andre typer fillermaterialer takket være sin sikkerhet, effektivitet og langvarige resultater.

Hyaluronsyre – interessante fakta i korthet:

  • Den er et sukkermolekyl
  • Den er et naturlig stoff i huden
  • Den tilfører fuktighet
  • Den kan binde tusen ganger sin egen vekt i vann
  • Fra fylte 28 år taper vi 1 % per år av hudens naturlige innhold av hyaluronsyre
     

 

2. Bevist sikkerhete

Hittil har millioner av fillerbehandlinger med hyaluronsyre blitt utført på mennesker i hele verden. Et stort antall kliniske studier har også blitt gjennomført for å vurdere resultater og bivirkninger av disse fillerinjeksjonene. Hyaluronsyrefillere har høy toleransegrad og en bevist sikkerhet. På tross av dette medfører det visse risikoer, og før behandlingen bør du diskutere alle potensielle risikoer og fordeler med behandleren din. En godt utdannet behandler vet hvordan man håndterer bivirkninger. Akkurat som med andre typer behandlinger er det viktig å velge en kvalifisert behandler som bruker utprøvde produkter av bevist kvalitet.

3. Smerte eller ubehag under og etter behandlingen

Du kan kjenne litt smerte når filleren injiseres, men de fleste beskriver smerten som mild. De fleste fillere som brukes i dag inneholder lidokain, en lokalbedøvelse som fjerner det meste av ubehaget. Injeksjonsstedet kan bli litt rødt og blø litt når filleren injiseres.

Etter behandlingen kan du oppleve en mild smerte eller stramhet i injeksjonsområdet. Andre forventede reaksjoner i injeksjonsområdet er blåmerker, hovenhet og kløe.

4. Raske resultater

Du kan se resultater mer eller mindre rett etter en injeksjon med hyaluronsyrefiller. Som regel blir injeksjonsområdet litt hovent i noen dager, så det endelige resultatet ser man først etter noen dager, eller opptil 2 uker etter behandlingen.

5. Langvarig, men ikke permanent effekt

Injeksjon med hyaluronsyrefillere gir ikke permanente resultater, men effekten holder seg i flere måneder, vanligvis fra 6 til 18 måneder. Hvor lenge fillerinjeksjonene varer varierer fra person til person. Hos enkelte personer forvandler kroppen hyaluronsyren raskere enn hos andre.

6. Et alternativ til skjønnhetsoperasjoner

Som nevnt tidligere har hyaluronsyrefillere eksistert i over 20 år. For hvert år har produsenter og behandlere fått økt kunnskap om og forståelse for hvordan fillerinjeksjoner kan brukes. Noen produsenter tilbyr fillere med varierende fasthet for ulike bruksområder. En fastere filler er egnet for å gjenoppbygge struktur, for eksempel i kjevelinje og kinn. Mykere fillere er egnet for å skape volum i kinn og lepper, eller for å gi haken en mykere form. Slik kan behandlere levere de naturlige resultatene som de fleste kundene ønsker seg.
 

 

Takket være fleksibilitet og bevist sikkerhet erstatter fillere med hyaluronsyre stadig flere tradisjonelle skjønnhetsoperasjoner. Fillerinjeksjoner kan for eksempel brukes i stedet for implantater i hake eller kjeve, med minimal rekonvalenstid og ubehag for kunden. Fillere kan også brukes til å gjøre poser under øynene mindre synlige.

7. Bevar eller fremhev din egen skjønnhet

Noen tror at fillere kun er for eldre personer. Det er sant at fillere kan brukes til å skape et mer ungdommelig utseende. Da fillere ble populære for 20 år siden, ble de brukt til å fylle ut rynker som nasolabiale rynker og marionettelinjer. Siden den gang har produsenter og behandlere lært seg mye om estetiske behandlinger og ulike måter å bruke fillere på. Ansiktets aldring innebærer komplekse forandringer og samhandlinger mellom hud, fett, muskler og skjelett. Aldringsprosessen medfører blant annet tap av beinmasse, spesielt midt i ansiktet, samt overflødig mykvev som følge av vevsforflyttinger og tyngdekraftens langsomme virkning. Det overflødige mykvevet er spesielt synlig ved kjevelinjen og nasolabial-rynkene, og kan også gi hulrom som fremstår som tap av volum. Ved å tilføre volum og kompensere for tap av beinmasse kan man på en effektiv måte friske opp ansiktet og redusere rynker og linjer. Formålet er å hjelpe kunden med å bevare sin naturlige skjønnhet, så man kan føle seg selvsikker og fornøyd med seg selv.

Fillere kan også brukes til å fremheve utseendet ved å gjenoppbygge volum og struktur. Tilførsel av volum til lepper og kinn har vært populært i mange år. I dag leter man også etter fillerbehandlinger som gjenoppbygger strukturen. Avhengig av personlige preferanser kan det handle om en mer fremtredende hake eller en skarpere kjevelinje. Persontilpassede løsninger er en sterk trend innen fillere for øyeblikket. Tanken er at man ikke skal overbehandle kunden, men fremheve, friske opp og forsterke personens naturlige skjønnhet. Husk at du bør velge en behandler som virkelig lytter, forstår problemene dine og har samme syn på skjønnhet som du har.