Hvordan en veldefinert kjevelinje får deg til å se yngre ut

Hvordan en veldefinert kjevelinje

I mange år har estetiske behandlinger med fillerinjeksjoner fokusert på å skape volum i lepper og kinn. Den nedre delen av ansiktet har ofte blitt forsømt, men i det siste har man begynte å vie denne delen av ansiktet mer oppmerksomhet. Aldringstegnene kan være veldig fremtredende i den nedre delen av ansiktet, spesielt kjevelinjen.

Minimalt invasive estetiske behandlinger for kjevelinjen

Utviklingen innen estetiske behandlinger har ført til nye muligheter for behandling av ansiktets form og benstruktur uten kirurgi. Nå kan en svak eller slapp kjevelinje behandles med minimalt invasive behandlinger som kjevelinjefillere for å gi deg et ungdommelig utseende og bevare din naturlige skjønnhet.

En markert kjevelinje forbindes med ungdommelighet

Det finnes mange grunner til at kjevelinjen har fått økt oppmerksomhet. For det første så er en markert kjevelinje et skjønnhetsideal blant mange kvinner og menn. Mange yngre personer ber om kjevelinjefillere selv om de ikke har noen aldringstegn. Det handler mer om at de vil finjustere utseendet og oppnå sitt sanne skjønnhetspotensial.

For det andre forbindes en markert kjevelinje med et ungdommelig utseende. En udefinert eller slapp kjevelinje forbindes med høyere alder. Med alderen mister kjevelinjen ofte definisjonen på grunn av tap av beinmasse og volum høyere oppe i ansiktet.

Dessuten handler dette økte fokuset på de nedre delen av ansiktet om balanse og individualitet. Et overdrevet fokus på behandling av midten av ansiktet kan føre til et ubalansert ansikt. Kjevelinjen og hakens form kan utgjøre en stor forskjell for utseendet vårt generelt sett.

Aldringens effekter på kjevelinjen

Aldringens vanligste effekt på kjevelinjen er at vi får en mindre definert og slapp kjevelinje med tiden. En av grunnene er tap av beinmasse, som nevnt ovenfor. Skjelettet i ansiktet gir støtte og avgjør ansiktets utseende. Når vi aldres, spesielt i 50-årsalderen, starter tapet av beinmassen. Dette vises ofte godt ved kjeven, siden kjevelinjens vinkel – eller underkjevens bakre del, blir mindre definert.

Hengende kinn er en annen grunn til at kjevelinjen blir slapp. Hengende kinn er et komplekst problem som først og fremst skyldes tyngdekraften kombinert med at huden mister fastheten og elastisiteten. Fettpartiene i kinnene synker ned til ansiktets nedre deler og havner under kjevelinjen. Kombinert med tap av beinmasse i underkjevens bakre deler samt slappere hud, gir det en kjevelinje med mer udefinerte konturer.

Aldringens effekter på kjevelinjen:

  • Tap av beinmasse, spesielt i underkjevens bakre deler
  • Hengende hud
  • Fettpartier kan synke ned under kjevelinjen

Estetiske behandlinger med fillerinjeksjoner kan forhindre en udefinert kjevelinje

Takket være utviklingen innen estetiske behandlinger kan en udefinert kjevelinje behandles med kjevelinjefiller. For ikke så lenge siden var forbedring av kjeven et stort inngrep som krevde kirurgi. I dag kan du få tilbake en markert kjevelinje på en mye sikrere og mindre invasiv måte med fillere. Det betyr at du kan bevare ditt ungdommelige utseende med enklere estetiske behandlinger.

Hengende kinn er som sagt et mer komplekst problem, men i dag kan også dette korrigeres uten kirurgi hos mange. Fillere med fastere eller hardere gel kan brukes som kjevelinjefillere. Ved å tilføre struktur og volum med fillerinjeksjoner i tinninger og kinnbein kan hengende kinn korrigeres, og kunden kan få tilbake et mer ungdommelig utseende.

Forskjellen mellom menn og kvinner

Alle estetiske behandlinger handler om personlige preferanser. Til syvende og sist er det din egen oppfatning av skjønnhet som teller, men om du vurderer en estetisk behandling av kjevelinjen kan det være interessant å vite at menn og kvinner har forskjellig form på kjevelinjen. En markert kjevelinje gir et ungdommelig utseende, og anses for å være attraktivt både hos menn og kvinner. Samtidig har menn generelt sett mer fremtredende vinkler i ansiktet, mens kvinner har mykere ansiktstrekk. Menn har også bredere kjever og haker, mens kvinneansiktet oftest er hjerteformet.

Resultat som varer

Som oppsummering kan man si at fillere kan hjelpe deg med å beholde en veldefinert kjevelinje som får deg til å se yngre ut med minimalt invasive estetiske behandlinger med resultater som holder i 6 til 18 måneder.