Tilfør huden fuktighet i dybden med hyaluronsyre

Tilfør huden fuktighet i dybden

Det kan være vanskelig å beskrive hva frisk, strålende hud egentlig er, men når man ser noen med en nesten magisk glød, kjenner man det igjen med en gang. Når hudens overflate er tørr reflekterer den ikke lys like bra, og ser derfor gusten og livløs ut. Hudens fuktighetsnivå avhenger i stor grad av innholdet av hyaluronsyre. Det betyr at om du vil ha en misunnelsesverdig hud med masse glød, så må du fylle på hudens lager av hyaluronsyre. Hvordan gjør man det?

 

Hyaluronsyre motvirker tørr hud

Hyaluronsyre finnes overalt i kroppen. Den kan binde 1000 ganger sin egen vekt i vann, og sørger derfor for å tilføre fuktighet til huden og andre organer. Med alderen mister huden gradvis innholdet av hyaluronsyre. Dessuten kan gjentatt eksponering for UV-stråler bryte ned hyaluronsyren i huden. Huden blir tørr og mindre elastisk, og du kan se at fine linjer og rynker oppstår. Når huden er tørr blir hudoverflaten ujevn, og reflekterer ikke lys like bra. Det er derfor huden mister gløden.

Hyaluronsyremolekylene er altfor store til å trenge inn gjennom huden

Markedet er full av hudpleieprodukter med hyaluronsyre. Det er umulig å øke mengden hyaluronsyre i huden ved å påføre den på utsiden. Hyaluronsyremolekylene bygger lange kjeder som er altfor store til å trenge gjennom hudoverflaten. Likevel finnes det gode grunner for å påføre hyaluronsyre lokalt som et fuktighetsbevarende stoff. Fuktighetsgivende stoffer som påføres på hudoverflaten motvirker tap av vann og bevarer dermed hudens fuktighet.

Iblant er det ikke størrelsen som teller

I det siste har enkelte varemerker begynt å markedsføre produkter med fragmentert hyaluronsyre, hvor de lange kjedene har blitt inndelt i svært små partikler som de påstår kan trenge dypere ned i huden. Det er viktig å vite at en liten molekylstørrelse ikke er en garanti for at molekylene absorberes av de dypere hudlagene. Huden kan sammenlignes med en populær nattklubb – selv om du har riktig alder og antrekk, er det ikke garantert at du kommer inn. Du kan fortsatt bli stoppet ved døren.

Hudens beskyttende barriere er svært effektiv

Hudens øverste lag kalles epidermis. Epidermis sammenlignes ofte med en mursteinsvegg. Cellene i epidermis, keratinocyttene (som utgjør 90 prosent av alle cellene i dette laget), er mursteinene i veggmetaforen, mens ulike typer lipider (fett og liknende stoffer) er mørtelen. Hyaluronsyre binder vann, og er også vannløselig. Alle som har laget vinaigrette vet at olje og vann ikke kan blandes. Samme hvor mye du rister vinaigretten, flyter oljen alltid opp til overflaten. Når de er fragmenterte vil vannløselige hyaluronsyrepartikler prøver å trenge seg inn i epidermis, stoppes de av en effektiv barriere av hudlipider og keratinocytter. Hvis du synes at nattklubbvaktene er vanskelige å flørte med, har du ikke møtt hudens beskyttende barriere. Den er svært god på å forhindre at alle typer stoffer tar seg inn i kroppen gjennom huden.

Motarbeid tørr hud med Skinboosters

Hva kan du gjøre om du har tørr hud, men vil se frisk og strålende ut? Drikke mer vann? Hvis du ikke er uttørket, utgjør det ikke noen større forskjell, siden du sannsynligvis mangler hyaluronsyren som trengs for å binde tilstrekkelige mengder vann til å gi huden en sunn glød. Noe du kan bruke som faktisk fungerer, er skinboosters. Skinboosters er en type fillere som inneholder en gele som består av stabilisert hyaluronsyre. Kroppens naturlige hyaluronsyre brytes ned og omdannes i raskt tempo. Hvis du injiserer den i huden, holder den ikke lenger enn et par dager. Stabilisert hyaluronsyre er modifisert, slik at den holder mye lenger – opptil 12 måneder, avhengig av fillertypen. Skinboosters er en injeksjon som ikke krever rekonvalesens etterpå. Ved behandling med skinboosters injiseres små dråper av geleen under hudoverflaten. Der binder dråpene til seg vann, holder huden myk og gjenfuktet i lang tid.

Hjelper en behandling med Restylane skinboosters når man har tørr hud?

I motsetning til lokalbehandling med kremer og serum, injiseres Restylane skinboosters under hudoverflaten så de kommer ned i hudens dypere lag. Siden hyaluronsyremolekylene er stabiliserte, har de en langvarig fuktighetsgivende effekt på huden. Ifølge en klinisk studie så 100 prosent av studiedeltagerne forbedringer i opptil 12 måneder etter den første behandlingen.1 Studiene viste ikke bare forbedringer i ansiktet, men også på halsen, utringingen og hendene.

For mer informasjon om behandling med skinboosters kan du lese videre here

Referanser:

  1. Gubanova EI et al. Poster presented at IMCAS 2015.; Streker M et al. J Drugs Dermatol 2013;12, 990-994.